Mousserende Wijn

Sinds de ontdekking van de champagne in de 16e eeuw, hebben de mousserende wijnen ons gefascineerd door hun heerlijke schuim en hun sprankelende smaak die ons doet denken aan feesten en partijen. Dit drankje is op verschillende plaatsen aangekomen en past zich aan de omgeving aan, maar behoudt altijd zijn boeiende bubbels.

Een internationale drank

De komst van de mousserende wijn in Frankrijk inspireerde al snel andere landen om hun eigen versies van deze heerlijke drank te maken. In de 19e eeuw werden zowel Spanje als Italië ondergedompeld in de industrie, die elk hun eigen variëteiten met een eigen persoonlijkheid produceerden, waardoor het aanbod van mousserende wijn positief werd uitgebreid.

Regio’s en soorten mousserende wijn

Frankrijk

Naast de beroemde Champagne heeft Frankrijk ook de Cremant, een mousserende wijn die in andere regio's buiten de Champagnestreek wordt geproduceerd.

Spanje

Cava, de voortreffelijke mousserende wijn die in de regio Catalonië wordt geproduceerd volgens de traditionele methode van de Champagne.

Italië

Dankzij het Italiaanse klimaat hebben de mousserende wijnen een zoete, fruitige smaak en een lichtroze kleur, waardoor Prosecco, Spumante en Frizante uiterst aangename dranken zijn om van te genieten in de zomer.

Duitsland

In Duitsland heeft de mousserende wijnindustrie de Sekt, met een bijzonder en aantrekkelijk karakter.

Een wijn om te vieren

Er bestaat geen twijfel over dat er niets mooier is dan de grote momenten te vieren met een goed glas mousserende wijn. Iets in zijn kleine bubbels weet ons te overspoelen met vreugde, en zijn delicatesse slaagt er altijd in een vleugje elegantie te geven aan elke viering. Topdrinks heeft een lijst van de beste mousserende wijnen die van elke avond een geweldig feest zullen maken, vol klasse en verfijning.

Geen producten gevonden voor deze selectie.